PowerPorträtt: Vendela Lilliestråle & Camilla Lundin

Vendela Lilliestråle och Camilla Lundin två av grundarna av angelr.co ger tips för dig som vill starta eget och pratar om vikten att älska sig själv.

Camilla Lundin och Vendela Lilliestråle hittade varandra när de pluggade ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm. Strax innan examen startade de företaget angelr.co tillsammans med Oscar Hentschel och Simon M. Lidén.

Angelr är en tjänst där investerare och entreprenörer matchas ihop. Idén kom ifrån att de själva letade efter investerare och kände att det var en riktig utmaning att hitta rätt.

Vi fick först upp ögonen för dem av en helt annan anledning, tillsammans driver de även kontot @businessanddreams på instagram. Där de på ett härligt och öppenhjärtligt sätt delar med sig av sin resa med inspiration och tips till andra nystartade entreprenörer eller vem som helst som vill ta del av en skön vibe. Precis sånt vi älskar och vill lyfta!

När vi ses på deras kontor i centrala Stockholm känner man av att pulsen börjar slå direkt, tjejerna bubblar av glädje och pratar snabbt och lätt om drömmar och personlig utveckling. Vi landar ganska snabbt i vikten av att tycka om sig själv och vara glad över grejer man uppnått, små och stora. Framför allt att hitta en givande gemenskap och sluta bry sig så mycket om vad alla andra tycker om ens val och väg. Nyckelorden är att allt är möjligt. Vendela och Camilla vill dela vidare och lyfta hur viktigt det är att tjejer och kvinnor vågar ta för sig i den annars väldigt mansdominerade tech-branchen. De vill inspirera fler kvinnor att ta steget in både som riskkapitalist inom investering och på entreprenörssidan med start-up företag ”Tech och hela digitaliseringen är på väg att genomsyra hela vårt samhälle, klart vi tjejer ska var med från början”

Vendela & Camilla bild.jpg

Vilka tips vill ni ge till nästa generation unga kvinnor som ska ut i arbetslivet? Vendela: Våga gå din egen väg och kämpa för det du brinner för, om det handlar om att surfa på Bali eller driva företag spelar mindre roll. Följ ditt hjärta och bry dig inte om vad andra tycker. Jag önskar att någon sagt det till mig i tonåren, allt det man bekymrade sig över då spelar ingen roll idag.

Camilla: Lär dig mer om dina tankar, de påverkar dina känslor och slutligen dina handlingar. Positiva tankar hjälper dig att nå dina mål! Läs boken ”The Secret” den hjälpte mig att fokusera berättar Camilla.

Ni är själva förebilder men var hämtar ni inspirationen från? Vilka är era förebilder?Vi inspireras av människor hela tiden, speciellt de som tagit reda på vad de verkligen tycker är kul och kör på det. Vi har också listat tre coola kvinnor som boostar oss!

Andra Fahrad – Företagskvinna som driver börshajen.se Andra Fahrad har gjort en inspirerande resa och visar verkligen att vem som helst kan om man bara vill!

Elisabeth Massi Fritz- Advokat med stort A! Elisabeth har fokus på kvinnorättsfrågor och ett stort samhällsengagemang.

Jessika Schultz – Inspirerande investerare och partner på nortzone.com samt grundare av hellofresh.com

Hur ser ni på framgång? Vendela: För mig är det en framgång om jag idag är bättre än mig själv igår, att inte jämföra mig med någon annan! Camilla: För mig är framgång förknippat med frihet. Att jag har tid att göra det jag vill och att jag arbetar med något för att jag har valt det själv.

När inspirationen sinar var hittar ni pepp? Oftast är vi inte låga båda samtidigt, utan kan lyfta varandra om det behövs. Vi kan känna av direkt om det behövs lite extra pepp. Viktigast är att prata med varandra och fråga hur den andra mår!

Vilka motgångar har ni mött och känns det som ni fått offra något för er framgång? Vendela: Den största motgången fick vi känna av direkt, att arbeta hårt utan lön. Det är ju något som väntar de flesta start-ups. Vi löste det genom att ta deltidsarbete och bestämde oss direkt för att försöka att inte se det som att vi offrade något, inte arbeta ihjäl oss utan ta tid för vänner, familj och oss själva. Att vi startade företaget har också gett oss mer erfarenhet inom en massa områden vi inte tänkt oss och aldrig fått om vi tagit en anställning. Camilla: För mig var det viktigt med flexibiliteten att även kunna arbeta utomlands efter som jag har ett långdistansförhållande. Vi ser det som positivt att vi arbetar med något vi tycker om, då känns det inte som motgångar på samma sätt.

Av Katja Fjellström