3 TED Talks när du inte vet vilken väg du ska ta i livet

Text Julia Ahlm  Bild Ana Tavares

Text Julia Ahlm

Bild Ana Tavares

Känner du att du står och stampar? Vägarna är för många, kanske funderar du på om du ska satsa på din dröm eller så vet du bara inte alls vad nästa steg är. För dig har vi dykt ner i Ted Talks för att hitta de tre mest inspirerande talksen som kan hjälpa dig tänka i nya banor och förhoppningsvis vända ditt liv i rätt riktning. Trevligt tittande! 


Scott Dinsmore - How to find work you love
Efter att ha gått och varit olycklig en tid på jobbet, ifrågasatte Scott Dinsmore om det verkligen var meningen att man bara skulle finna sig och vara nöjd med att i alla fall ha en inkomst. De nästkommande fyra åren spenderade han åt att hitta ett jobb som kändes både roligt och meningsfullt. I detta Ted Talk delar Scott med sig om vad han lärde sig under sin resa. Ett inspirerande klipp för oss som försöker hitta vår passion i livet. 


Emelie Wapnick - Why some of us don’t have one true calling
Finns det för mycket roligt att välja mellan? Avundas du de som verkar ha ett kall i livet? Författaren och konstnären Emilie Wapnick slår hål på myten att alla har ”one true calling” i livet. Istället pratar hon om Multipotentialites; personer som inte bara ett intresse och en karriär utan flera stycken, och lyckats bra. Ett måste att se för dig som tror att du faktiskt måste välja bara en väg. 


Maya Penn - Meet a young entrepreneur, cartoonist, designer and activist
När Maya vara åtta år startade hon sitt första företag. Idag är hon en ung entreprenör som drivs av att skapa bra saker för sina kunder, och planeten. Mayas tal är inte bara grymt imponerande baserat på hennes unga ålder men även oerhört inspirerande. En ung tjej som gått sin egen väg och löpt sina idéer fullt ut. Ett riktigt bra Ted Talk för dig som går i tankarna på om du ska våga satsa på din dröm. Vågar Maya, vågar du!