Powerporträtt: Sanne Aronsson

IMG_5137.JPG

 

Hon har förmågan att lyssna inifrån och använda sig av sin intuition. Sanne Aronsson, Purpose Coach och författare har bytt ut Sverige mot en livsstil som tillåter henne att arbeta från världens alla hörn. Her Way har fått lov att dela hennes resa.

 

- Vad vill du göra med ditt liv? börjar varje coaching session med. Sanne Aronsson, livsstilscoach och författare, är bosatt i San Francisco men har lyckats bygga upp en karriär som inte kräver en fast kontorsplats, utan har möjligheten att arbeta varifrån helst. Svaret heter online-coaching. Under åren har Sanne lyckats bygga upp ett internationellt klientel, utbildar egna coacher och i september arrangerar hon Soul Camp i Kroatien, en retreat för kvinnor som söker personlig utveckling och meningsfullhet. Sannes coaching går främst ut på att guida sina klienter till att leva ett liv som de själva har designat för att slippa fastna i ekorrhjulet och må psykiskt dåligt.

 

2015 publicerade Sanne sin debutbok “Vad fan ska jag göra med mitt liv?” som blev bestseller på Adlibris, för att 2018 översättas till engelska och bli en bestseller även på Amazon. Boken beskriver Sannes uppväxt i en trygg liten förort i Göteborg och hur hon lyckats designa ett liv som hon själv vill leva utan att följa andras premisser. När tonåren kom började Sanne ifrågasätta sin identitet och det kliade i hela kroppen att få lämna det trygga hemmet i Sverige och få börja leva ett liv bortom jantelagen. Efter gymnasiet började hon leta efter sig själv utanför Sveriges gränser och bodde i Spanien, Schweiz och Norge. Till slut mötte hon kärleken i Sverige och bestämde sig för att ge Sverige en ny chans och bege sig tillbaka till Göteborg. Sanne lyckades bygga en karriär inom försäljning, vad hon själv beskriver som “ grymt bra säljare av en massa meningslösa saker som kunderna egentligen inte behövde”. Sanne började återigen ifrågasätta sin existens  och bestämde sig för att läsa en kurs i filosofi. Utbildningen gav henne grund i att analysera den värld hon byggt upp sitt liv kring samtidigt som en kurskamrat undrade varför Sanne inte skulle börja arbeta som livscoach. Sanne hade ingen aning om vad begreppet innebär och började Googla det. Där var det, hennes kall.

 

Sanne begav sig till Skövde för att fortsätta utbilda sig till hälsocoach. Inte långt därefter hoppade hon av sin utbildning, då den inte gav henne den kunskap hon ville ha inom coaching och bytte miljö ännu en gång. Hon hade tidigare varit på en föreläsning i Göteborg som lämnar djupa spår i henne. Sanne kom i kontakt med föreläsaren och bokade en biljett till San Diego, USA.  Hon skulle spendera tre månader hos samma föreläsare och bli utbildad av henne. I gengäld hjälpte Sanne till som assistent, för att kunna få suga i sig all kompetens hon kunde från sin mentor.

 

Dela med dig av ett misstag du har begått men tagit lärdom av.

Jag har gjort samarbeten med personer som jag från allra första början känt inte var en bra match. Jag valde att välja snabba pengar eller för att det var ett coolt projekt. Så lärdomen har varit att lyssna på sin intuition och våga tacka nej till saker som inte känns helt rätt, även om det låter bra på papper. Jag har även blivit alldeles för ledsen av misslyckade projekt men har lärt att distansera mig mer. Mitt värde hör inte ihop med mitt företag, jag är värd utan det. Men det har tagit sin tid att förstå.

 

IMG_4961.JPG

 

"Vi behöver väcka upp det som redan finns i våra celler, få tillbaka arketypen av den visa kvinnan som finns inom oss alla."

 

Var fick du självförtroendet att kasta in dig i en helt ny värld?

Egentligen motsatsen. Jag hade inget annat val. Jag kunde inte stanna kvar i den situation jag levde i, för jag kände aldrig att jag passade in där och att min själ dog långsamt. Jag jagade förståelse från och samhörighet med personer som inte förstod sig på entreprenörslivet, vänner och familj som hade ett typiskt Svensson-mindset och bara tyckte jag var konstigt som ville ha något annat. Idag omger jag mig istället med människor som sitter i samma båt och drömmer om liknande saker.

 

Och var samlar du kraft?

I min ensamhet. Att få vara hemma och göra saker som inte har prestation i sig, som att sitta i min mysfåtölj, läsa en bok och dricka en kopp te. Jag är väldigt spirituell och är en häxa, så magi och ceremonier ger också massor av kraft.

 

Vad skulle du vilja ge dig själv för råd i början av din karriär?

Att hela tiden tro på dig själv, spill inte tid på att tro mindre om dig själv. Världen är redan tillräckligt kritisk och ifrågasättande. Se till att vara snäll mot dig själv och var tålmodig. Du är fantastisk och inte värd att vara hård mot dig själv. Att följa sin intuition trots att hela världen säger emot dig. Det är viktigt att kunna lära sig tolka sin egen kropp och sitt eget hjärta, den inre intuitionen. För den har du med dig hela tiden.

 

IMG_3802.JPG

 

Vad är ditt nästa steg i din karriär?

Att bygga en stabil fysisk plats där jag kan fortsätta utveckla mitt företag och fortsätta hjälpa andra människor med hjälp av min coaching. Jag och min fästman har skapat en 10-årsplan tillsammans. Vi vill bygga ett retreatcenter vid Medelhavet där jag kan hålla i coaching och olika utbildningar. Vi har riktat in oss på en liten ö i Kroatien där magin flödar. Sen vill jag även skriva en bok eller två till...

 

Vad skulle du vilja föra vidare till nästa generation av powerkvinnor?

Att inspireras av våra kvinnliga förfäder, att väcka upp häxorna igen! De var ju en av de första powerkvinnorna som fanns. Vi behöver väcka upp det som redan finns i våra celler, få tillbaka arketypen av den visa kvinnan som finns inom oss alla. Det där jävla anammat och djupa självkänslan måste fram ännu mer! Häxor arbetade både andligt och alldagligt, som att ta hand om människorna i sin by genom att lyssna, leda och skapa salvor åt barnrumpor. Samtidigt som man jobbade i den andliga världen med healing, ceremonier och energiarbete. Att balansera i båda världarna är viktigt för att få oss att känna oss grundade och tillfredställda.

 

Av Nathalie Rajic