Jobbar du i sommar? Så här håller du peppen uppe! 

everygirlboss-com-630539-unsplash.jpg

 

Kanske har du precis bytt jobb eller så drygar du ut studentkassan med att arbeta. Vi är alltid några som spenderar sommaren innanför fyra väggar. Och med somrar som den här kan det vara svårt att hålla peppen uppe när alla andra är utomhus och njuter. Vi ger dig några smarta tips på hur du överlever sommaren jobbet. 

 

Ät lunch utomhus
Det finns egentligen ingen anledning till att sitta fast vid ditt skrivbord, om du kan sitta ute. Ta med dig datorn ut, ät lunch utomhus eller placera dig någon annan stans i lokalen. När det är färre folk på plats finns det mer utrymme att vara på. Upptäck! 

 

Planera din tid
Det kan vara lätt att skjuta upp saker under sommaren. Särskilt eftersom deadlines brukar vara längre då alla är på semester. Sätt upp en planeringslista så du inte halkar efter utan får gjort det du ska göra. tiden går också mycket fortare om du har något att göra. Vi lovar!

 

Lär känna dina kollegor
Kanske finns en ny bästa vän på jobbet. Ta chansen att skaffa nya vänner och kontakter. Kanske finns det fler nya eller sommarvikarier som är i samma situation. Föreslå en eftermiddagsfika ihop eller bara fråga hur det går för dem. 

 

Ha alltid två saker inplanerade
Att ha saker planerat efter jobbet ger dig något att se fram emot. Kanske är det en spelning, en spännande date eller härligt häng med vännerna. Men se till att ha en till plan även lite längre fram. Så har du alltid något att räkna ner till. 

 

Ändra tiderna
Kan du flexa? Gör det! Fördelen med sommaren är att det är ljust morgon och kväll. Kom tidigare på morgonen så kan du också gå tidigare på eftermiddagen och njuta av fler timmar i solen med dina vänner. 

 

Låt sociala medier vila
Det är enkelt att sitta och scrolla genom sina vänners liv och se alla andra gotta sig på stranden eller strosa längs med Lissabons gator. Stäng ner sociala medier under tiden du jobbar så slipper du känna ännu mer frustration över att alla andra är ute och du inne.

Lycka till! 

Av Julia Ahlm