Her Way Workation Guide: Aberdeen

32445-cruises-from-scotland-edinburgh.jpg

 

Cirka 20 mil nordöst om både Edinburgh och Glasgow ligger Skottlands tredje största stad: Aberdeen. 

Som småsyskon till kulturella Edinburgh och livliga Glasgow har Aberdeen, med sina dryga 200 000 invånare, hamnat lite i skymundan. Men vad staden saknar i storlek och flärd tar den igen i mysiga smågator fyllda av barer, härliga fikaställen och oberoende butiker.

Här guidar vi dig till den ultimata workationen i Aberdeen, oavsett om du reser själv eller med ditt team. 

  

BO

Malmaison Aberdeen 
49-53 Queens Road

Malmaison, beläget i stadens West End-kvarter, är det perfekta valet för dig som gillar att resa med stil och gärna vill förena nytta med nöje. Med stilsäkra rum, en avslappnande SPA-avdelning och en populär restaurang och bar är Malmaison det perfekta stället för att lyxa till det, samtidigt som du knyter nya kontakter. 

 

The Coffee House Hotel
 1 Gaelic Lane

 The Coffee House Hotel är det enkla hotellet med en twist. Beläget ovanpå The Coffee House, ett av stadens mest välbesökta caféer, har hotellets gäster några av Aberdeens absolut bästa shoppingställen, barer och restauranger bokstavligt talat precis runt hörnet. Dessutom bjuder caféet på livemusik varje fredag kväll. Her Way säger win-win.

 

Recidence In by Marriott Aberdeen
Guestrow

Recidence In by Marriott är ett nybyggt hotell som imponerar; perfekt för den professionella powerkvinnan. Hotellets moderna studiolägenheter erbjuder ett ”home away from home” med ett fullt utrustat kök, en modern arbetsplats och snabbt Wi-Fi. Populära restauranger ligger spridda runt hotellets gårdsplan och närmsta Starbucks ligger mindre än 200m bort.

 

 

JOBBA

Foodstory 2.jpg

Foodstory
13-15 Thistle Street

 Sedan Foodstory öppnade 2013 har dom utan tvekan blivit ett av stadens mest populära caféer. Deras ”modern hippy”-tänk som fokuserar på gemenskap, hållbarhet och hälsosam mat attraherar individer från alla samhällsskikt. 

Under de senaste fem åren har Foodstory inte bara lyckats skapa sin alldeles egna innerstads-oas, utan även en inspirerande mötesplats för stadens kreativa individer som kommer dit för att få jobba ostört, men samtidigt ta del av sorlet och inspireras av alla intryck. 

 

six°north
6 Littlejohn Street 

six°north är den anatomiska teatern som gjorts om till belgisk öl-bar. Med en rymlig planlösning, ett glastak som släpper in maximalt med naturligt ljus och en härlig spellista är six°north det perfekta stället för att slå sig ner med sin laptop. Her Way kan garantera både god öl och lugn och ro.

 

The Cult of Coffee
28 Esslemont Avenue

First we drink the coffee, then we do the things. Den mysiga stadsdelen Rosemount är verkligen värt ett besök om du har svängarna förbi.  Som namnet avslöjar har The Cult of Coffee en när kult-lik fascination av kaffe, vilket även betyder att dom utan tvekan säljer det bästa kaffet i stan. Caféet påminner oss om Söder i Stockholm – och dom rymliga båsen gör att du lätt får plats med både kaffe, dator och anteckningar utan några som helst problem. 

 

silver darling.jpg

 

ÄTA & DRICKA

The Tippling House
4 Belmont Street

Belägen på den annars rätt så mediokra bargatan The Belmont Street, ligger denna lilla pärla en trapp ner. Den chica källarbaren med mörk träpanel i taket, hängande taklampor och intima sittplatser i form av bås, är välkänd för sina urgoda cocktails och casual dining med en twist. The Tippling House är ett måste för en AW.

 

Bar 99
1 Back Wynd

 Rygg i rygg med The Tippling House hittar du Bar 99 – en avslappnad bar och kök-kombo på dagen och en livlig cocktailbar på kvällen.  Varje tisdag och söndag har dom temakvällar och under fredagar och lördagar är det nästan alltid fullt. Bar 99 är även ett av de perfekta ställena att avsluta en kväll på, då stadens alla taxis avgår precis utanför entrén. 

 

Silver Darling
Pocra Quay

 Med en stark passion för närproducerade råvaror och färsk fisk ses Silver Darling av många som Aberdeens bästa fisk- och skaldjursrestaurang. Tack vare deras fantastiska läge vid hamnen har “dining with a view” blivit standard och om man har tur hinner man se både sälar och delfiner under sin lunch eller middag. 

 

nuart.jpg

 

KULTUR & SHOPPING

 Jo Malone
41 Loch Street

 Sen drygt ett år tillbaka har Åhléns och Kicks varit svenska återförsäljare av det populära parfym- och doftljusmärket Jo Malone London – men Aberdeen har the real deal: en hel butik fylld av himmelskt doftande, parfymer, ljus och tvålar. Jo Malone-butiken ligger dessutom mitt emellan Bon Accord-gallerian (Boots, New Look, River Island, Topshop, osv) och butikskedjan John Lewis, så happy shopping!

 

Nuart Aberdeen
Aberdeen City

 Nuart Aberdeen är konstinitiativet som har fått Aberdeens gråa stadskärna att blomstra genom nyskapande gatukonst. På olika husfasader runt om i Aberdeen har det sedan våren 2017 skapats 22 fantastiska konstverk av konstnärer från hela Europa. Gratis guidade turer tar plats varje söndag fram tills den siste september, men om man hellre vill strosa omkring själv kan en karta över alla konstverk laddas ner här.

 

Aberdeen University
Old Aberdeen

När man kommer till Old Aberdeen känns det som om man har kommit till en helt annan värld. Med kullerstensgator och byggnader från 1400-talet känns det som om man är på besök på Hogwarts, när man står och beundrar Skottlands tredje äldsta Universitet. 

Varför inte köpa med sig en takeaway-kaffe från det populära caféet Kilau och spendera några timmar med att strosa omkring i området? Fyra saker som inte bör missas är: the Cruickshank Botanical Garden, St. Machar’s Cathedral, Seaton Park och Brig o’ Balgownie (den äldsta bron i Skottland). 

 

Av Elin Styrbjörn