5 dokumentärer om inspirerande karriärkvinnor

eleven-x-648725-unsplash.jpg

 

Har du några dagar till innan det är dags att börja jobba men vet inte vad du ska göra?
Vi har samlat fem inspirerande dokumentärer om riktigt coola karriärkvinnor som du borde se. Slå på en redan ikväll och vi lovar att du kommer vara 100% redo att kicka igång på jobbet igen. 

 

Iris
Det är aldrig för sent! I alla fall inte om man frågar Iris Apfel som bestämde sig för att göra karriär som 80-åring. Idag har hon fyllt 96 och har skapat allt från smink till glasögon. Inget sätter stopp på detta modelejon som dessutom varit modell för flera stora designers och fungerat som rådgivare åt andra modeller. Dokumentären om henne ger en djupare inblick i hennes liv och det är svårt att inte bli imponerad. En riktig powerlady!

 

Gaga: Five Foot Two
I den här dokumentären får vi följa en av världens största popunder under inspelningen av hennes album Joanne och det omtalade uppträdet i halvlek under Superbowl år 2017. Gaga berättar ärligt om hur det är att tvivla på sig själv som artist, sitt privatliv och sin sjukdom. En inspirerande dokumentär som bara gör att vi älskar henne ännu mer! 

 

Codegirl
I Code Girl får vi följa ett gäng tjejer i USA som tävlar i kodning och att skapa appar. Och även om de idag är High School-tjejer finns det ingen tvekan om att de en dag kommer styra världen som grymma karriärkvinnor. En riktigt intressant dokumentär om hur det är att vara ung tjej och försöka slå sig in i en av världens mest mansdominerade branscher.

 

The September Issue
Varje år ger Vogue ut en septemberupplaga av sin tidning. Upplagan är årets viktigaste och största och inför 2007s upplaga fick vi följa med på resan. Få en inblick i det hårda arbete som pågår bakom kulisserna på världens största tidning. Dessutom får du veta lite mer om powerkvinnan nummer ett: Anna Wintour och möta den enda kvinnan som faktiskt vågar stå upp mot henne. Inte en helt ny dokumentär men har du inte sett den än borde du göra det idag!

 

Jag är Ingrid
Ingrid Bergman är inte bara en av våra största skådespelerskor genom tiderna. Hon var dessutom riktigt cool och alldeles för modern för sin tid. Ingrid vågade gå sin egen väg och skämdes aldrig för att hon satte karriären i främsta rummet. En super inspirerande dokumentär om en av våra största filmstjärnor du bara måste se. Och som en extra bonus berättas allting av en annan powerkvinna och filmstjärna, nämligen ingen mindre än Alicia Vikander! 

Av Julia Ahlm