Såhär enkelt kan du börja aktiespara

Natalie Eriksson..jpg

”Det är viktigt att ingen känner sig exkluderad och att man talar ett språk som alla förstår"

Vi satte oss ner och tog en lunch med Natalie Eriksson, kvinnan bakom boken ”Kvinnorna som äger börsen”

När det var dags för semester sommaren 2016 tog Natalie med en trave böcker om aktiesparande för att bli ännu vassare på sitt intresse. En bit in på semestern började det störa henne att ingen av böckerna var skriven av en kvinna. Här saknades ett komplement för att känna tillhörighet och detta ville Natalie ändra på. ”Jag får väl skriva den här boken själv” sagt och gjort! Boken började ta form, viktigt var att involvera andra och Natalie intervjuade nio kvinnor som delade med sig av sina drivkrafter, tips och inspiration men också motgångar och hur de lärt sig av sina misstag. Tillsammans skapar de en bra grund till alla som vill komma igång med sitt aktiesparande berättar Natalie.

I samma veva hakade Natalie på två kompanjoner som startade en ny Facebook-grupp "Aktier för nybörjare - tjejer" som idag engagerar över 9000 kvinnor som intresserar sig för aktier på ett eller annat sätt. Natalie har utöver detta ett samhällsengagemang där hon föreläser för unga om vikten av att lära sig grunderna för en stabil privatekonomi och nästa steg är att arbeta för att belysa vikten av kvinnors ägande.

Om inte detta är girlpower så säg! Natalie är en kvinna som verkligen vill ge vidare förutsättningslöst till andra och det är imponerande. Hennes lugn och karisma smittar av sig ”Det är viktigt att ingen känner sig exkluderad och att man talar ett språk som alla förstår” När lunchen lider mot sitt slut har vi bara en sista fråga. Hur viktigt är det att reflektera och ta in en bedrift? Mycket, nu ska jag landa i detta och njuta av att jag faktiskt gjort det! Men också blicka framåt och planera fler event och föreläsningar som kan inspirera. Inte allt för långt fram i drömmarna finns även tankar om ett eget företag och en flytt till New York. Wall Street kunde inte vara mer redo, ta dem med storm Natalie!

Av Katja Fjellström

7 snabba tips från boken

  • Börja med en låg summa
  • Ge dig tid att lära dig tekniken
  • Sätt upp ett automatiskt sparande
  • Gör det gärna tillsammans och prata med andra – Nyårslöfte i tjejgruppen kanske?
  • Välj bolag som du gillar och följer ändå
  • Uppfinn inte hjulet – studera de som kan börsen och följ företag som de följer
  • Viktigast av allt – Alla borde i alla fall testa!